Időben készítsük fel kutyánkat a télre!

Közeleg a tél és a fagy. Nem csak az emberek, hanem kiskedvenceik is könnyen megfázhatnak, ha nincsenek kellően felkészítve a kemény, téli időszakra. Komoly sérüléseket szenvedhetnek és megbetegedhetnek a hűvös időben tett séták ideje alatt.

Készítsük fel kutyánkat a télre minél előbb. Ugyanis, így lényegesen kevesebb lesz az esélye annak, hogy komolyan megbetegedjenek. Legnagyobb veszélyben a rövid szőrű és kisebb testű kutyusok vannak. Ezeket a kiskedvenceket fontos melegen felöltöztetni. Emellett Ön még számos hatékony intézkedést bevethet annak érdekében, hogy kedvence probléma nélkül átvészelje a téli időszakot. A további módszerekről és tanácsokról a www.nemharapok.hu weboldalon olvashat. Ez a weboldal egy internetes kutya magazin, mely kizárólag azért jött létre, hogy a kutyaimádók és kutyatartók kedvükre olvasgathassanak különböző tippeket és tanácsokat a kutyákról való gondoskodásról. A téli hónapokban igen gyakori a csapadék és a fagy.

Kutyasétáltatás közben is sok veszély leselkedhet a kiskedvencekre. Ilyenek például a jeges utak, melyek felsérthetik a tappancsukat, illetve a só, mellyel az utakat tartják rendbe, kimarhatja a talppárnákat. Komoly sérüléseket szerezhetnek a kisállatok. Weboldalunkon található bejegyzéseinkben megtalálhatja és elolvashatja azokat a tanácsokat, melyek segítségével megőrizheti kiskutyája lábacskáinak egészségét. Próbáljon mindig felkészülve nekiindulni a kutyasétáltatásnak. Online kutya magazinunk kitűnő tanácsokkal és tippekkel lát el minden lelkiismeretes kutya tulajdonost. Legyen gondoskodó gazdija kedvenc négylábújának és készítse fel a téli időszakra. Igyekezzen megőrizni kutyusa egészségét az év minden időszakában. Ügyeljen a kiskedvencek immunrendszerének erősítésére is.