Cégalapítás és számlázás

A cégalapítás manapság egy rendkívül „trendi” dolognak számít, bár persze a legtöbben csak a rózsaszín oldalát látják a saját vállalkozás indításának: a kreativitás, önmegvalósítás, önállóság, függetlenség stb.
Viszont ennél sokkal nehezebb a cégalapítás, és ha valóban „trendi” céget akar létrehozni az ember, akkor komolyan utána kell néznie a dolgoknak, a jogi- gazdasági követelményeknek, a székhellyel kapcsolatos nehézségeknek. Ha ezt nem teszi, akkor lehet, hogy már az első néhány megpróbáltatásnál elveszi a kedvét és a kreativitásra való hajlandóságát a cégalapító.
Másrészről ha valaki cégalapításra adja a fejét, érdemes egy megbízható számlázó programra is előfizetnie. A székhellyel kapcsolatos nehézségeknél ugyanis csak a számlázás jelenthet nagyobb nehézségeket és kellemetlenségeket. Érdemes minden szempontból megfelelni a jogszabályoknak, és a megfelelő szolgáltatásokra előfizetni. Ráadásul a számlázó programok és a székhelyszolgáltatások is leveszik a terheket a cégtulajdonosok válláról, pénzt és időt spórolnak meg nekik, ezen kívül pedig még a környezetvédelem szempontjából is előnyös választásnak bizonyulnak az e-számlát kiállító számlázó programok.